Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله فارس‌پلاس؛ خبرگزاری فارس شما را یاد چه چیزی می‌اندازد؟ حس خوبی نسبت به آن دارید یا نه؟ چندمین اولویت شما برای دریافت اخبار است؟ به اخبارش چقدر اعتماد دارید؟ آیا فکر می‌کنید پیگیر نظرات و مشکلات شما هست؟ کدام تولیداتش در ذهن شما ماندگار شده؟ از کدام اخبار یا تحلیل هایش ناراحت شده اید؟ چقدر مایلید آن را به دیگران توصیه کنید؟ چقدر حاضرید اخبارش را برای دیگران بازارسال کنید؟ جواب همه این سوال‌ها در کنار هم می شود تصویر «برند» فارس در ذهن شما؛ چه خوب باشد و چه بد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برندینگ در کار رسانه چه تفاوت‌هایی با حوزه‌های دیگر دارد؟

برند، هرچند براساس اهداف سازمان و توسط مدیران آن تعریف می‌شود اما با عملکرد سازمان شکل می‌گیرد، آن هم در ذهن مخاطب. همه سازمان‌ها به دنبال این هستند که اولا مخاطبان‌شان برند آنها را به خاطر بسپارند و ثانیا تصویر مثبتی از آن در ذهن‌شان ثبت شده باشد. پس دنبال برندسازی (برندینگ) می‌روند. 
برندینگ در کار رسانه با سایر سازمان‌ها متفاوت است. سازمان‌ها معمولا چند محصول خاص (در تیراژ بالا اما مشخص) تولید می‌کنند و کیفیت همان محصولات محدود، برندشان را شکل می‌دهد. نحوه توزیع هم تحت کنترل سازمان است و اگر مشکلی در یکی از محصولات پیش بیاید، آن را اصلاح و یا نهایتا از بازار جمع می‌کنند. اما در رسانه‌ها هر محتوا، یک محصول مستقل محسوب می‌شود. یک خبرگزاری روزانه صدها محصول جدید و متفاوت از دیگری تولید می‌کند که تولیدکننده هرکدام هم با دیگری فرق دارد؛ محصولاتی که پس از انتشار، دیگر امکان کنترل نحوه توزیع آن وجود ندارد؛ نه تیراژ آن مشخص است و نه مصرف‌کنندگانش. حتی ممکن است یک محصول توسط دیگران به نوعی بازخوانی شود که کاملا مغایر با اهداف تولیدکننده آن باشد. اما در نهایت، هرکدام از این محصولات رسانه‌ای می‌تواند به‌تنهایی کلیت برند را تحت‌الشعاع قرار دهد. اثر آن هم به‌سادگی قابل تغییر نیست و حذف آن از فضای رسانه‌ای هم تقریبا غیرممکن است.

مخاطبان، فارس را با چه عناوینی می‌شناسند؟
خبرگزاری فارس هم از این قاعده مستثنی نیست و طی ۲ دهه فعالیت رسانه‌ای خود، یک تصویر در ذهن مردم ایجاد کرده است. مثلا در جریان ترور شهید فخری‌زاده، خبرگزاری فارس اولین جایی بود که به طور رسمی از شیوه ترور (اسلحه اتوماتیک کنترل از راه دور) پرده برداشت. روایتی که با تمام روایت‌های قبلی متفاوت و حتی در تضاد بود. بسیاری از رسانه‌ها و افراد در آن زمان سعی کردند این روایت فارس را زیر سوال ببرند اما بعد از مدتی ادعای فارس توسط نهادهای داخلی و خارجی مورد تایید قرار گرفت. نظیر این مورد در همین یکسال گذشته چندین بار اتفاق افتاده است ( اینجا بخوانید) و هر بار با روشن شدن حقیقت مشخص شد که اخبار فارس دقیق و درست بوده و قضاوتهای دیگران عجولانه بوده است. البته این موضوع  به هیچ عنوان به معنای انکار ایرادات و اشتباهات خبری که معمولا در همه رسانه های دنیا پیش می آید نیست.
طبق یک پژوهش در میان مخاطبان فارس، اغلب آنها می‌گویند ۲ چیز برایشان نمود بیشتری دارد: اعتبار اخبار فارس و انقلابی بودن آن. 

در نظرسنجی از مخاطبان، آن‌ها کلمات مختلفی را به عنوان مهم ترین ویژگی فارس عنوان کردند؛ بارزترین آن انقلابی بودن و صداقت بود.

چه بخش‌های جدیدی به فارس اضافه شده است؟

اما فارس مدتی است که پا را از خبررسانی فراتر گذاشته و در سایت «فارس‌پلاس» خود به‌دنبال روایت‌گری است؛ موضوعی که علاوه بر اطلاع‌رسانی، هم اقناع را در خود دارد و هم تصویرسازی اجتماعی را. در عرصه خبر هم فارس خود را با تکنولوژی و امکانات روز رسانه‌ای همپا کرده و راه‌اندازی «فارس‌تی‌وی» را در دستور کار دارد تا مخاطبان فقط به نسخه متنی اخبار و تحلیل‌ها محدود نشوند.

رویکرد تولید هم در فارس متحول شده. خبرنگاران این خبرگزاری، «خبرخوب» را به عنوان یک رویکرد سازنده و امیدآفرین در تمامی تولیدات خود به کار می‌گیرند تا هم روایت جامعی از اتفاقات به مخاطب ارائه دهند و هم او را بدون راه‌حل در کنار مشکلات تنها نگذارند. درواقع، رویکرد خبرخوب فارس نه یک خوش‌بینی غیرواقعی به اخبار، بلکه نسخه‌ای بومی از «روزنامه‌نگاری سازنده» است که رسانه‌های پیشرو در جهان به کار گرفته‌اند.

خبرگزاری فارس محصولات جدیدی را هم ارائه داده و یا در دستور کار دارد که ماموریتی بیش از خبررسانی برعهده دارند. سرویس «زندگی» قرار است به شکل مهارتی به مساله سبک زندگی ایرانی-اسلامی بپردازد. از طرفی، مدت‌هاست که فارس به‌سمت تعاملی شدن رفته. البته این کار فقط به دریافت نظر مخاطبان در خروجی‌های مختلف (سایت و کانال و صفحات شبکه‌های اجتماعی) محدود نمانده. فارس حتی تعیین سوژه‌های خود را به مخاطب سپرده و با سامانه «فارس‌من» هرکس می‌تواند با تعریف سوژه مدنظر خود، نقش سردبیر این خبرگزاری را ایفا کند. در نسخه‌های جدید، نقش مخاطب از این هم فراتر خواهد رفت و حتی صفحات سایت نیز مطابق میل مخاطب شکل خواهد گرفت.

 

برند جدید باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

رقبای فارس هم در این سال‌ها تغییر و تنوع زیادی داشته‌اند. رسانه‌های حرفه‌ای همچنان رقیب سنتی فارس در عرصه فعالیت خبری هستند. در طرف مقابل، فعالیت رسانه‌های ضدانقلاب نیز روزبه‌روز بیشتر می‌شود که از جهت سیاست گذاری برخلاف جهت خبرگزاری فارس حرکت می کنند؛ رسانه‌هایی که امید مردم به آینده کشور و زندگی را هدف گرفته‌اند و در این سیاه‌نمایی و منفی‌بافی از هیچ‌تلاشی فروگذار نمی‌کنند. رسانه‌های غیررسمی (شهروندخبرنگار) و شبه‌رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز در این سال‌ها قدرت جدی گرفته‌اند. 

فارس برای ادامه حیات خود باید بتواند هم ماموریت‌های جدید خود را پیش ببرد و ‌هم در همه این ماموریت‌ها با تمام این رقبا رقابت کند. و البته همچنان تصویر مطلوبی در ذهن مخاطب داشته باشد؛ حتی مطلوب‌تر از قبل.
این کار، نیازمند تعریف جدید از هویت برند و ایجاد تصویر دقیق از آن در ذهن مخاطب است. هرچند تغییر در تولیدات خبرگزاری فارس از مدت‌ها قبل کلید خورده، اما باید به شکل رسمی تعیین و تعریف شود تا منابع انسانی قدرتمند فارس هم فعالیت خود را متناسب با ماموریت جدید، تنظیم کنند.
برند جدید باید گویای لحن جدید فارس باشد؛ لحنی که علیرغم صلابت و صراحت، تاحدی از شیوه خشک و سنتی خبرنگاری فاصله گرفته و به روایت‌گری نزدیک می‌شود. 
همچنین امیدآفرینی به عنوان ماموریت جدی و جدید فارس در کنار تصویر قبلی، یعنی اخبار معتبر و رویکرد محتوایی باید شکل بگیرد.
برند جدید باید گویای محصولات جدید فارس و ماموریت‌های آنها هم باشد و قابلیت‌های مهمی مثل تعاملی شدن فارس را به مخاطب یادآوری کند.
البته همه این تغییرات باید به‌گونه‌ای باشد که جنبه‌های مثبت برند قبلی فراموش نشود؛ برندی که هزاران نفر، سال‌ها برای شکل‌گیری آن زحمت کشیده‌اند و در ذهن میلیون‌ها نفر ماندگار شده است.
تغییر برند البته یک فرایند بلندمدت است و آثار آن هم در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد. اما به شکل نمادین، خود را در تغییر شعار و لوگوی سازمان نشان می‌دهد. فقط چند روز دیگر منتظر باشید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عملکرد شبکه های اجتماعی اهداف سازمان تولید خبرگزاری فارس ذهن مخاطب رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۳۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی

به گزارش خبرآنلاین ،محمد رئیس زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر علت خودکشی تعدادی از رزیدنت‌ها و آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده دکتر پرستو بخشی اظهار کرد: پرونده خانم دکتر بخشی را به صورت میدانی با مراجعه به استان لرستان و صحبت با تمام افرادی که در تماس با ایشان بودند بررسی کردیم و اشراف کاملی نسبت به پرونده او پیدا و گزارشات مربوطه را آماده و مستندات را تهیه کردیم. اگر ظلمی از سوی سیستم درمانی کشور به مرحومه شده این موضوع باید حتماً پیگیری شود و هدف ما از این کار این است که روندهایی که ممکن است منجر به تضییع حقوق پزشکان طرحی شود، مورد اصلاح قرار بگیرد.

تسنیم در خبری نوشت:وی افزود: ما درخصوص پرونده خانم دکتر بخشی گزارش کاملی را با همه مستندات تهیه و به سازمان بازرسی کل کشور تقدیم کردیم.

رئیس‌زاده گفت: امروز نیز جلسه‌ای با دادستان کل کشور جلسه‌ای برگزار و درباره مباحث مختلف جامعه پزشکی بحث کردیم و پرونده مرحومه دکتر بخشی را نیز به طور ویژه مطرح کردیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با رفع موانع و مشکلات، همکاران ما در دوران طرح با وضعیت بهتری بتوانند به مردم خدمت کنند؛ وزارت بهداشت باید بتواند شرایطی را برای پزشکان طرحی ایجاد کند که هم خدمت‌رسانی به مناطق محروم را پوشش بدهد و هم از حقوق همکاران پزشک دفاع کند.

وی با بیان این ما یک گزارش ویژه با ذکر عوامل و دلایل خودکشی تعدادی از پزشکان جوان آماده و به مراجع ذی‌صلاح ارسال کردیم، گفت: خودکشی موضوع چندعاملی است که همه عوامل در آن دخیل هستند، اما یک عامل به عنوان ماشه عمل می‌کند و نقطه نهایی حادثه نهایی را شکل می‌دهد؛ ما همه مواردی که ممکن بود در این حوادث دخیل باشند را در این گزارش آوردیم، اما این که کدام یک از مشکلات، در خودکشی رزیدنت‌ها نقش دارد موضوع قابل بحثی است و مراجع ذی‌صلاح به آن رسیدگی می‌کنند.

معضلات متعدد پزشکان طرحی؛ از درآمد ۱۵ میلیونی تا نبود محل اسکان مناسب

وی تصریح کرد: قطعاً فشار کاری زیاد و رسیدگی‌های ناکافی نقش مهمی در بروز این اتفاق تلخ دارد. یکی از مشکلات این است که در توزیع پزشکان به عنوان نیروهای طرحی شفاف عمل نمی‌شود و از سوی دیگر این پزشکان در چند ماه نخست طرح، حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند و کارانه‌ای به آن‌ها پرداخت نمی‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر این که دانشگاه‌های علوم پزشکی و شبکه‌های بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها باید برای پزشکان طرحی شرایط بهتری را مهیا کنند، خاطرنشان کرد: بعضاً شاهد هستیم که بدترین و سخت‌ترین شرایط در بیمارستان‌ها، کشیک‌ها و شیفت‌های درمانی به این پزشکان طرحی اختصاص داده می‌شود. در کنار این مسائل، پدیده خشونت علیه کادر درمان از سوی همراهان بیمار را شاهد هستیم و شرایط رفاهی خوبی نیز برای این پزشکان فراهم نمی‌شود.

وی نبود پانسیون‌ها و محل اسکان مناسب برای پزشکان مجرد و متأهل را یکی از مصادیق نبود امکانات رفاهی عنوان و تصریح کرد: برای پزشکانی که به مناطق محروم اعزام می‌شوند حداقلی‌ترین مطالبه این است که شرایط اسکان این همکاران به خوبی فراهم شود، اما متأسفانه عمدتاً محل اسکان پزشکان طرحی شرایط مناسبی ندارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904448

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • کاشت ۴۰ هزار بوته گل رز در جنوب غرب تبریز
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • بهره برداری از مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی درزاهدان،بزودی
  • جمع آوری بیش از ۴۵۰ مورد زوائد بصری در قزوین
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • فیلم/ آخرین تغییرات آب و هوایی در کشور
  • ریس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است