Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@05:08:28 GMT

موانع اصلی خلاقیت در کسب و کار چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۸۸۱۹۰

موانع اصلی خلاقیت در کسب و کار چیست؟

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مدیر مرکز نوآوری دانشگاه علم و صنعت گفت: ترس از اشتباه و شکست، صرفا به دنبال یک راه حل صحیح گشتن، اضافه کردن مفروضات نادرست به مسئله، تقلید کورکورانه از قواعد و بیش از حد منطقی بودن از موانع خلاقیت به شمار می‌رود.

به گزارش ایکنا از قم، اولین دورهمی کسب و کارهای نوپای قرآنی با موضوع «خلاقیت و چالش‌های سازمانی» 15بهمن‌ماه در مرکز رشد فناوری‌های اطلاعات جهاد دانشگاهی قم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد ابراهیم دهدشتی، مدیر مرکز نوآوری دانشگاه علم و صنعت به عنوان مدرس این کارگاه درباره کارآفرینی گفت: یکی از موضوعاتی که در کارآفرینی ذهن هر انسانی را درگیر می‌کند، ایده‌های جذاب و کارساز است که منشا آن ذهن خلاق و فعال است.

دهدشتی با تاکید بر اینکه خلاقیت یک ویژگی اکتسابی است و به معنای نگاه کردن متفاوت به مسئله و رسیدن به یک راه حل جدید است، افزود: ذهن انسان‌های خلاق دارای چهار مولفه سیالی ذهن، ابتکار، انعطاف‌پذیری و بسط است و اگر فردی تمام این مولفه‌ها را به یک میزان داشته باشد، فرد خلاقی است.

وی با اشاره به اینکه منظور از سیالی ذهن، ارائه راه حل‌های متعددی در حل مسئله است که هرچقدر بیشتر ایده تولید کنیم سیالی ذهن انسان بیشتر است، گفت: ابتکار به معنای ارائه ایده‌های نو، بدیع و خلاف عادت رایج است.

دهدشتی با بیان اینکه انعطاف‌پذیری به معنای توانایی ارائه راه حل‌های مختلف برای حل مسائل است، افزود: بسط به معنای توانایی توجه به جزئیات و بسط ایده‌ها به یک نتیجه خوب است؛ انسان‌هایی که در ایران زندگی می‌کنند معمولا بسط ضعیفی دارند که علت اصلی آن است که قدرت تصمیم‌گیری برای آینده خود ندارند.

مدیر مرکز نوآوری دانشگاه با بیان اینکه آزمون تُرَنس آزمونی برای سنجش میزان بسط هر فرد است، در خصوص تکنیک‌های خلاقیت گفت: 450 تکنیک خلاقیت در ایران ترجمه شده است که تکنیک اسکمپر  برای کسانی که قصد ثبت اختراع دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه افزایش سن، منجر به کاهش خلاقیت می‌شود، بیان کرد: در تکنیک اسکمپر اولین مولفه، جایگزینی است؛ یعنی جایگزینی یک روش با سعی و خطاست که همه ما می‌توانیم در زندگی روزمره خود آن را به کار بریم.

دهدشتی با اشاره به اینکه ترکیب کردن، مولفه دوم این تکنیک است، اظهار کرد: بیشتر ایده‌ها از طریق ترکیب به دست می‌آیند؛ اقتباس، تعدیل و سازگاری مولفه، دیگر این تکنیک است و در هر گونه تلاش برای ایده‌پردازی، بهتر است تمام مشابهات ممکن، جست‌و جو شود زیرا بیشتر ایده‌ها و اختراعات تا درجه‌ای اقتباس شده‌اند.

مدیر مرکز نوآوری دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه بزرگ‌سازی، مولفه چهارم تکنیک اسکمپر است، ادامه داد: یکی از شیوه‌های اساسی و مهم در خلاقیت و ایده‌پردازی جستجوی کاربردهای دیگر و جدید برای محصولات و خدمات موجود است.

دهدشتی با اشاره به اینکه حذف یا کوچک کردن، از دیگر مولفه‌های مورد بررسی در تکنیک‌ اسکمپر است، اظهار کرد: حذف به معنای ساده@کردن قسمتی از ابتکار در صنایع است و تقریبا به مواردی اشاره دراد که باید حذف شود. ساده کردن در طراحی امر خوبی است اما در تولید اهمیت بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه معکوس‌سازی یا چیدمان مجدد، آخرین مولفه در این تکنیک به شمار می‌رود، ادامه داد: داشتن نگاه معکوس و قلب، همان معکوس‌سازی است این نوع نگاه، نگاهی مبتنی بر سعی و خطاست که همه ما می‌توانیم در زندگی روزمره خود آن را به کار بریم.

وی گفت: ترس از اشتباه و شکست، صرفا به دنبال یک راه حل صحیح گشتن، اضافه نمودن مفروضات نادرست به مسئله، دنبال کردن کورکورانه قواعد، بیش از حد منطقی بودن، بیهوده انگاشتن بازی کردن، ترس از احمق جلوه کردن، پرهیز از ابهام، تفکر منفی، عدم توانایی جدا کردن سوژه اصلی از زمینه و گمان به این موضوع که «من خلاق نیستم» از موانع خلاقیت به حساب می‌رود.

دهدشتی گفت: ایده و خلاقیت قدم اول در کسب و کار و اعتبارسنجی قدم دوم کسب و کار است، قدم سوم در کسب و کار طراحی ارزش پیشنهادی یعنی علتی است که مشتری برای آن حاضر است پول پرداخت کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم جهاد دانشگاهی کسب و کار خلاقیت نوآوری خبرگزاری بین المللی قرآن کسب و کار قرآنی کسب و کار بیشتر ایده یک راه حل ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال درباره بحث جوانی جمعیت با تأکید بر تهدیدات میانسالی در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی با اشاره به اینکه بیش ازبیست سال پیش این صحبت‌ها را می‌شنیده، اما کسی جدی نمی‌گرفته است، گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند. شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که الان در دور و اطراف هر کداممان می‌بینیم که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا ان‌ها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید

بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند. وی با اشاره به اینکه با حرف نمی‌توان کاری از پیش برد نیاز به عمل در جامعه داریم، گفت: بچه که بودم خاطرم است که مرا به ورزشگاه می‌بردند و میگفتند یک وقت حرف بدی نزنی، بچه‌ها بشنوند و یاد بگیرند هنوز این حرف در گوشم است، ما نیاز به قشر کودک و نوجوان همه جا داریم.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که تمایل به ازدواج و فرزند با وجود عدم مشکل مالی ندارند، اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد. با این حال من هر حرفی بزنم کارشناس نیستم و مسئولین در این زمینه اشراف دارند و باید شرایط را بررسی کنند ما تنها از کنار گود می‌توانیم حرفی بزنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ تکنیک درخشان برای اتصال شلنگ به لوله آب بدون نیاز به آداپتور و چسب (فیلم)
  • تکنیک ناب بنجامین ششکو بازیکن مدنظر میلان / فیلم
  • تکنیک و مهارت‌های آلبرت گودمونسون بازیکن ایسلندی جنوا / فیلم
  • وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • خلاقیت جالب فولاد برای دعوت از هواداران
  • یادواره شهدای روستای عیش آباد رفسنجان
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است