Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روان‌شناس بالینی گفت: در برابر افرادی که دچار تحریف شناختی هستند جبهه نگیرید و با آن‌ها وارد بازی نشوید چون این افراد به شدت بازی‌ساز و تحقیرگر هستند این افراد ممکن است احساس گناه خود را به روی دیگری بیاندازند و دیگران را مقصر بسیاری از مشکلات خود بدانند.
محمدجواد ربانی پارسا درگفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص شگل‌گیری ذهن‌های تحریف‌گر و این‌که این ذهن‌ها در چه بستری شکل و رشد می‌کند، اظهار کرد: انسان از لحظه‌ تولد گرایش طبیعی به شناخت محیط پیرامون خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با دست‌زدن و لمس محیط تجربه‌های خود را شروع می‌کند و به تحلیل رابطه‌اندوزی با دیگران و شناخت جهان می‌پردازد. این شناخت‌ها در حافظه انسان ذخیره می‌شود.  
ذهن انسان نیاز به پیش‌بینی‌کردن دارد
وی افزود: شناخت‌ها در سه بُعد ایجاد و در باورها و نگرش‌های بنیادین ذهن ذخیره و ماندگار می‌شود که شامل شناخت خود و هویت، چیستی و شناخت جهان به طور کلی، درک و شناخت از دیگران است.این شناخت‌ها بعد از ذخیره در ذهن در طول زمان تغییر می‌کنند.
 این روان‌شناس بالینی ادامه داد: علت شناخت این بُعدها به این دلیل است که ذهن انسان نیاز به پیش‌بینی‌کردن دارد؛ یعنی او برای داشتن احساس امنیت باید خود، جهان و دیگران را بشناسد. این شناخت به ذهن قدرت پیش‌بینی می‌دهد  و باعث آرام‌شدن ذهن می‌شود.
جهان جایگاه آسودن است یا جای نگرانی، دلهره و ناامنی؟
ربانی پارسا عنوان کرد: کودک در محیطی که رشد می‌کند نیازهایی دارد. این نیازها تا آخر عمر همراه کودک است و از آن جهت اهمیت دارد که کودک ناتوان است و به‌تنهایی نمی‌تواند آن‌ها را رفع کند.این نیازها شامل ارتباط سالم، احساس امنیت، عزت نفس، حرمت به نفس، احترام به خود، خودمختاری، منضبط‌شدن و درک محدودیت‌هاست. 
وی بیان کرد: کودک محیط را تجربه می‌کند و در این محیط، با ارتباط با دیگران نیازهای خود را بر طرف می‌کند. در این صورت رشد سالم و ذهن سالم شکل می‌گیرد. اما اگر این نیازها به خوبی برآورده نشود کودک در محیط و ارتباط با دیگران دچار مشکل می‌شود. هنگامی‌که کودک می‌خواهد برداشتی از خود شکل دهد باید به این پرسش‌ها پاسخ دهد که آیا من توانمند هستم یا خیر؟ ارزشمند هستم یا خیر؟... .  که  پاسخ به این پرسش‌ها در ارتباط با دیگران صورت می‌گیرد.
این روان‌شناس بالینی ادامه داد: بعد از پاسخگویی به این پرسش‌ها کودک به نتایجی می‌رسد که دیگران اعتمادپذیرند یا اعتمادناپذیرند؛ دیگران مهربانند یا خشن؛ دیگران مراقبند یا بی‌توجه‌. مراقبان کودک باید افرادی باشند که در او اعتماد ایجاد کند. کودک با این اعتماد دیگران را قابل اعتماد، مهربان و مراقب می‌داند و در کنار آن‌ها احساس خشنودی می‌کند. کودک این باورها را تا بزرگسالی با خود به همراه خواهد داشت.  
ربانی پارسا گفت: هم‌چنین کودک در مورد جهان نیز باید چند پرسش را پاسخ دهد. این‌که جهان جای امنی است یا خیر؟ جهان جایگاه آسودن است یا جای نگرانی، دلهره و ناامنی؟. اگر کودک در محیطی پر از اضطراب باشد، موجب می‌شود جهان را جایی برای آسودن نداند. باورها و نگرش‌های بنیادی افراد به خود، دیگران و جهان این‌گونه شکل می‌گیرد. 
خطای شناختی یا تحریف‌ شناختی چیست؟ 
وی افزود: اگر این باورها به گونه‌ای شکل بگیرید که دیگران مهربان و اعتماد‌پذیر نیستند، دردوران نوجوانی خطاهایی در شیوه شناخت و شیوه نگرش ایجاد می‌شود که به آن خطاهای شناختی یا تحریف‌های شناختی می‌گویند. به عنوان مثال خطاهای ذهن‌خوانی این است که  فرد بداند دیگران در مورد او چه فکری می‌کنند؟ چگونه اورا اذیت می‌کنند؟ یا دیگران منظورشان از گفتن این سخن، متلک به من بوده است! در این صورت فکرها و یا پیش‌گویی‌های منفی شکل می‌گیرد. 
این روان‌شناس بالینی تاکید کرد: این افراد پیش از شروع هر کاری جنبه‌های منفی را پیش از حد در نظرمی‌گیرند. آن‌ها مدام می‌گویند کار من به سرانجام نمی‌رسد، خراب می‌شود،  قبول نخواهم شد، شغلم را از دست خواهم داد، اوضاع بدتر خواهد شد و همیشه خطری من را تهدید می‌کند.    ربانی پارسا خاطرنشان کرد: در تحریف شناختی آنچه در ذهن شکل می‌گیرد تحریف شده است. به عنوان مثال در فاجعه‌سازی، افراد بر این باورند که آنچه اتفاق خواهد افتاد دردناک وغیرقابل تحمل است. دست‌کم‌گرفتن جنبه‌های مثبت، فیلتر منفی و تفکر دوقطبی، مقصردانستن دیگران خطاهای شناختی‌ست که ذهن این افراد را پر کرده است.
وی ادامه داد: این افراد در بزرگ‌سالی در ارتباط با دیگران به غیر از مراقبان اولیه خود با افراد دیگری مانند همکار، دوست... روبه‌رو می‌شوند. اگر پندار و نگرش بنیادین آن‌ها بر این باشد که دیگران تهدیدکننده هستند همان شیوه قضاوت و نگرشی را خواهند داشت که در کودکی درخانواده ناامن خود داشته‌اند. این‌گونه است که این افراد را در جامعه و محیط‌های گوناگون می‌بینیم.  
سه درون‌مایه ذهن‌های منحرف
این روان‌شناس بالینی تاکید کرد: در آسیب‌شناسی روانی زمینه‌های فکری این افراد به سه درون‌مایه تقسیم می‌شود؛ اولین درون‌مایه‌ گزند و آسیب است؛ یعنی افرادی که این نوع مشکل رفتاری را دارند فکر می‌کنند دیگران پیوسته درحال آسیب‌رساندن به آن‌ها هستند و حتی رفتارهای مهربانانه از سوی دیگران را به صورت رفتار تهدیدکننده برداشت می‌کنند. رفتارهایی که اصلاً به آن‌ها مربوط نمی‌شود را به خود می‌گیرد .  
ربانی پارسا ادامه داد: درون مایه دوم ذهن خود بزرگ‌پنداری است. این رفتار کمتر دیده می‌شود. این افرادی که این نوع مشکل رفتاری دارند گمان می‌کنند ثروت و قدرت شگفتی دارند. درون‌مایه سوم ذهن ناتوانی و بیچارگی‌ است. این افراد احساس گناه شدید، بی‌عرضگی، ناتوانی، فقیربودن می‌کنند و مدام درگیر بیماری‌ها و ناتوانی جسمانی هستند. این نوع رفتار رایج‌تر است. در نهایت زمینه شگل‌گیری انحرافات ذهنی در دوران کودکی و نوجوانی ارتباطات ناسالم است. 
افرادی که افکار تحریف‌شده دارند درگیر اختلال هستند
 وی تاکید کرد: مراقبان کودک باید سه ویژگی داشته باشند. این ویژگی‌ها عبارتند از در دسترس‌بودن، پیش‌بینی‌پذیر و مسئولیت‌پذیر است. اگر هر سه  ویژگی در مراقبان کودک وجود داشته باشد نیازهای بنیادی کودک بر طرف و تحریف‌های شناختی در او شکل نمی‌گیرد. افرادی که افکار تحریف‌شده دارند، درگیر اختلال هستند.
این روان‌شناس بالینی در خصوص کارکرد ذهنی این افراد گفت: گفتار یا سخن وسیله‌ای برای ورود به اندیشه است. گفتار این افراد ما را راهنمایی می‌کند که ما متوجه شویم در ذهن آن‌ها چه می‌گذرد.  
ربانی پارسا ادامه داد: «اگر من را دوست داری، چهار دندان عقلت را بکش!»؛ فرد درخواست‌های عجیب‌وغریب از دیگران دارد. این افراد برداشت‌های بسیار ناسازگار با واقعیت دارند وآن‌ها را به زبان می‌آورند. مسائل و موقعیت‌هایی که افراد معمولی عصبانی نمی‌شوند این‌ افراد را به شدت عصبانی می‌کنند.  این افراد از خود رفتارهای غیرمنتظره و عجیب‌وغریب نشان می‌دهند.
وی افزود: از رفتارهای عجیب‌وغریب آن‌ها می‌توان به قهرهای بی‌دلیل و نفرین‌کردن شدید اشاره کرد، اما بعد از مدتی ممکن است برای او دلسوزی و به دنبال آشتی با او باشد. از دیگر رفتارهای این افراد پایبندی و اعتقاد به نظام‌های ارزشی متضاد است که در حرف به گونه‌ای هستند ولی در عمل به گونه دیگر خواهند بود. 
چگونه با این افراد رفتار کنیم؟
این روان‌شناس بالینی گفت: ارتباط با این افراد سخت و طاقت‌فرساست. با چنین افرادی نمی‌توانیم ارتباط خشنودکننده و رضایت‌بخشی داشته باشیم.  چون درک آن‌ها از واقعیت و ساختار ادراکی تحریف شده و تعامل سالم با این افراد تقریباً ناممکن است. 
ربانی پارسا تصریح کرد: اگر تحریف‌های شناختی فرد از نوع گزند و آسیب باشد، فرد مدام بر این باور است که دیگران قصد اذیت و آزار او را دارند. اگر شدت این تفکر زیاد باشد باید خود را از این افراد دور نگه داشت. اما اگر درون‌مایه فرد از نوع خود بزرگ‌بینی یا از نوع خودناتوان‌پنداری باشد  این افراد به اندازه نوع اول خطر ناک نیستند، اما رابطه با این افراد بسیارآزاردهنده است و آسیب جدی به رابطه می‌زنند.  
وی ادامه داد:  اگر در محیط کار و خانواده  مجبور هستیم با چنین افرادی رابطه داشته باشیم در درجه نخست خود را از آسیب‌های این افراد حفظ کنید؛ یعنی باید طوری رفتار کرد که به شیوه تفکر افراد و هیجانات آن‌ها آسیبی وارد نشود. دوم اینکه در رابطه با این افراد احساس امنیت ایجاد کرد. رابطه با این افراد باید به گونه‌ای باشد که احساس ناامنی و تهدید ایجاد نشود و مشکلات رفتاری آن‌ها تشدید نشود. 
این روان‌شناس بالینی تاکید کرد: در برابر این افراد جبهه نگیرید. با آن‌ها وارد بازی نشوید چون این افراد به شدت بازی‌ساز و تحقیرگر هستند. این افراد ممکن است احساس گناه خود را به روی دیگری بیاندازند و دیگران را مقصر بسیاری از مشکلات خود بدانند. باید خود را به صورت ماهرانه‌ای ا زآن‌ها دور نگه داشت و به هیچ‌وجه با آن‌ها وارد جنگ نشد.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال بازی تولد جامعه خانواده دوران کودکی و نوجوانی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد

عصر ایران - امیر حسین بانکی پور فرد، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی است؛ او چندی پیش، حرف زشت و ناروایی را درباره یکی از ملت های مسلمان و همسایه ایران زد که انتقاداتی را برانگیخت و امید می رفت یا اصلاح کند و با دستکم، تکرارش نکند و غائله ختم به خیر شود چرا که بعضی موضوعات را نباید بیش از حد، هم زد و تهوع آفرید!

او با انتقاد از آتاترک، بنیانگذار جمهوری ترکیه، گفته بود: او ضربه بزرگی به ترکیه زد به طوری که الان در ترکیه به طور متوسط هر مردی با 15 زن شریک جنسی است، این عددی که گفتم متوسط است و ممکن است مردی 50 شریک جنسی و دیگری 5 شریک جنسی داشته باشد. این رهاورد کشف حجاب آتاترک است که ما الان داریم می بینیم و خیلی نگرانی به بار آورده است!

بانکی پور بعد از انتقادات گفت که برای حرف هایش سند دارد و به آمار منتشره توسط یک وبسایت آمریکایی استناد کرد و در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین، سخنانی گفت که جا دارد بدان بپردازیم:

1 - کسانی که در جایگاه های رسمی هستند، باید این نکته بسیار ساده و پیش پا افتاده را بفهمند که سخن آنها وزن، معنا و بازتاب متفاوتی دارد با حرف های یک شهروند معمولی!
آقای بانکی پور هم باید مانند خیلی های دیگر، متوجه این معنا باشد و برای کشور هزینه سازی نکند.

2 - احتمالاً سواد انگلیسی بانکی پور به حدی کفایت نکرده که آمار سایت آمریکایی را درست متوجه شود. سایت آمریکایی که او بدان استناد کرده، نوشته است که هر مرد ترک در طول زندگی اش، با 14.5 نفر رابطه جنسی دارد. در حالی که بانکی پور، این چنین فهمیده که نوشته اند هر مردی همزمان با 15 نفر "شریک جنسی" است.
البته هر گونه رابطه خارج از خانواده، ولو آن که یک نفر و یک مورد هم باشد، قبیح است ولی در مورد حاضر، سایت یک چیزی می گوید و بانکی پور چیز دیگری فهمیده و گفته است!

3 - این معما هنوز در سپهر سیاسی ایران حل نشده است که چگونه می توانند آمارهای غربی ها را در جاهایی که به زیان ایران است؛ نادرست و غرض ورزانه بدانند ولی اگر آمار آنها به کارشان بیاید، همان منابع را به قول بانکی پور در مصاحبه اخیرش، "معتبر" بدانند؟!

4 - هر کسی می تواند درباره چهره های سیاسی و تاریخی، نظری داشته باشد و اعلام کند ولی یک سیاستمدار عاقل و با کفایت، هرگز درباره بنیانگذار کشور همسایه این گونه موهن و منفی سخن نمی گوید. آتاترک، شخصیت مهم تاریخ ترکیه است که اغلب شهروندان این کشور برایش احترام قائل هستند و بی احترامی یک سیاستمدار ایرانی به رهبر فقید ترک ها می تواند زمینه ساز واکنش متقابل شود و این، به سود دو ملتی نیست که با احترام و حسن همجواری، در کنار  هم زندگی می کنند.
بانکی پور نمی داند که حرمت ها باید حفظ شوند و پرده دری نشود؟!

مشکل همان بند اول این نوشتار است که بعضی ها بعد از رسیدن به کرسی های وکالت و ریاست و وزارت، هنور متوجه نیستند که جایگاه شان فرق کرده و باید حتی در واژه گزینی هم دقت و احتیاط به خرج دهند.

5 - حرف های بانکی پور، نه تنها توهین و تهمت به مردان ترکیه ای است که توهینی بزرگ تر به دهها میلیون زن مسلمان این کشور است. اگر این ادعا درست باشد که هر مرد ترکیه ای 15 شریک جنسی دارد، معنای دیگرش نیز این است که زنان ترکیه ای هم به طور متوسط 15 شریک جنسی دارند چرا که نسبت ترکیب جمعیتی زنان و مردان در ترکیه تقریباً یکسان است.
این در حالی است که چنین وضعیت مبتذل، وقاحت بار و شرم آوری فقط در ذهن بانکی پور برقرار است و نه در ترکیه و نه در هیچ جای دیگر دنیا مصداق ندارد.
بد نیست بانکی پور و همفکرانش بدانند که طبق آخرین برآوردها، تقریباً نیمی از زنان ترکیه دارای حجاب شرعی هستند و این را در کنار آمار ایران بگذارید که آمار زنان ایرانی که حجاب شرعی دارند، زیر 50 درصد است.
واقعاً چگونه یک نماینده مجلس، یک مرد، یک مسلمان و فراتر از همه، یک انسان می تواند دهها میلیون مرد و زن پاکدامن را این گونه قذف کند و بعد با خاطر آسوده سر بر بالین بگذارد؟!

* این گزارش جالب را بخوانید:
آمار خانم‌های باحجاب و بی‌حجاب در ترکیه چقدر است؟ چند درصد مردم نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند؟

 بخشی از گزارش آمار دینداری مردم ترکیه


6 -
بانکی پور برای اثبات مدعای خود دست به دامن فیلم های ترکیه ای شده و گفته است: "شما فضای فیلم های ترکیه ای را هم نگاه کنید می بینید که این موضوع دارد با فرهنگ این کشور عجین می شود." و سپس در جواب خبرنگار که آیا شما فیلم های ترکیه ای را می بینید گفته است: نه، من نمی بینم.

دو نکته درباره فیلم ها و سریال های ترکیه ای که بد نیست بدان اشاره کنیم این است که اولاً فیلم ها و سریال های ترکیه، فقط همان هایی نیستند که ایرانی ها پیگیرش هستند. فیلم ها و سریال های متعددی در ترکیه تولید می شود که اساساً فضایی که بانکی پور بدان اشاره دارد، در آنها وجود ندارد و  منزه هستند.

ثانیاً فیلم و سریال در ترکیه، یک صنعت پولساز است که الزاماً جامعه ترکیه را بازتاب نمی دهد، درست مانند فیلمفارسی های قدیمی که حال و هوایی مجزا از زندگی واقعی ایرانی ها داشتند. همین الان نیز همان اندازه که فیلم ها و سریال های ایرانی که در آن زن و شوهرها کنار هم حجاب کامل دارند، بازتاب زندگی واقعی خانواده های ایرانی است، فیلم ها و سریال های ترکیه ای نیز نشان دهنده واقعیت های زندگی ترک هاست!

7 - بانکی پور در جواب منتقدان گفته است: بهتر است بجای تشکیک با ذهن بیدار و جستجوگر، به دنبال حقیقت نتایج کشف حجاب، که برهنگی و سپس فروپاشی خانواده ها را در بر دارد باشیم.

بانکی پور، با هزینه ای به نام توهین به زنان و مردان یک ملت، در نهایت خواسته ثابت کند که سیاست های آتاترک کار را به فروپاشی خانواده در ترکیه کشانده است و به آمار یک سایت آمریکایی هم استناد کرده و آن را معتبر دانسته است. غافل از این که در همان سایت، آمار طلاق و فروپاشی خانواده در ایران، بیشتر از ترکیه اعلام شده  است.


مشکل اصلی این است که عده ای می خواهند حجاب را مترادف عفاف قلمداد کنند و این در حالی است که این دو، الزاماً لازم و ملزوم یکدیگر نیستند، یعنی هر زن محجبه ای، الزاماً عفیف نیست و هر زنی بی حجابی، بی عفت نیست. طلاق نیز، مقوله ای است غیر مرتبط با حجاب و هم زنان باحجاب و هم زنان بی حجاب درگیر این موضوع هستند.
اگر قرار بود بی حجابی در  جامعه ای منجر به افزایش طلاق شود، کشورهایی مانند بزریل که نوع پوشش زنان شان را همه می شناسند، باید در صدر جدول طلاق های جهان بودند و حال آن طبق آمار همین سایت، ایران در رده 13 طلاق جهان است و برزیل در رتبه 85 (ترکیه هم نوزدهم است).

این که حجاب را به  عنوان یک فریضه دینی و حتی بخشی از فرهنگ ایرانی ترویج کنند، امری شایسته است ولی فروکاستن مساله به آن و ندیدن عوامل بنیادین فرهنگی و معیشتی و حتی سیاسی در موضوع طلاق، بخشی از ساده انگاری مخربی است که به هزار تاسف در بسیار از امور و شؤون کشور شاهدش هستیم.

8 - به بانکی پور و بانکی پورها که در دولت و مجلس و نهادهای تاثیرگذار بر سرنوشت ملت ایران هستند، توصیه می کنیم به جای سرشماری شرکای جنسی این و آن، به شمارش تعداد فزاینده فقرا در ایران خودمان بپردازند؛ به جای سرک کشیدن به تختخواب دیگران، حواس تان به سفره مردم خودمان باشد و توان و زمان شان را به اصلاح وضعیت نابسامان داخلی به ویژه در حوزه اقتصاد اختصاص دهند که رسول خدا (ص) فرمودند: کاد الفقر ان یکون کفرا (فقر انسان را در آستانه كفر قرار مى‌دهد).
می دانید یعنی چه؟ یعنی اقتصاد فشلی که درست کرده اند، مردم را فقیر می کند و آنها را به کفر هم می کشاند و آقایان، در کشاکش کفر و ایمان که امری بنیادین است، درگیر پوشش زنان شده اند که امری نمادین است: خانه از پای بست ویران است، خواجه در بند نقش ایوان است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آیا واقعا هر مرد در ترکیه با ۱۵ زن ارتباط دارد؟/ تهمت نماینده مجلس به مردم کشور همسایه؟

دیگر خبرها

  • روناک نون خ : یک جمله عجیب درباره ظاهرم دلم را شکست ... | در این مواقع چه واکنشی باید داشته باشیم؟
  • هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد /به دنبال این هستند که ما را زمین بزنند
  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • رادان: هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده
  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده است
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟